Tallinn: avasta kõige põnevamad toidupiirkonnad

Eesti pealinn Tallinn pakub sama mitmekesist ja dünaamilist kulinaarset kogemust kui selle ajalugu. Vanalinna keskaegsetest tänavatest kuni linna äärealade trendikate linnaosadeni on Tallinn õitsele puhkenud toidusõprade lemmikpaik. Olenemata sellest, kas oled traditsiooniliste Eesti maitsete või moodsa rahvusvahelise gastronoomia fänn, selles linnas on midagi igale maitsele. Avasta kulinaarseid lemmikkohti, mis iseloomustavad Tallinna toidumaastikku.

1. Kadriorg: Tallinna vaikne pelgupaik

Kadriorg, mis on kuulus oma barokkajastu lossi ja imeliste aedade poolest, on ka sihtkoht neile, kes hindavad gurmeeelamusi. Selle rahulik atmosfäär täiustab suurepäraseid söögivõimalusi, muutes selle ideaalseks lõõgastavaks pärastlõuna või romantilise õhtusöögi asukohaks.

Tempus Te soovitab:

  • Naudi Prantsuse-Eesti fusion-roogasid Mon Repos
  • Lõõgastu kohvi ja saiakestega Gourmet Coffee’s
  • Naudi mereandide hõrgutisi hubases Villa Thais

2. Rotermanni kvartal: Urban chic kohtub peene einestamisega

Vanalinna ja sadama vahel peituv Rotermann on suurepärane sihtkoht söögiarmastajatele, kes otsivad segu elegantsist ja eksperimentaaltoitudest. Selle tööstuslik minevik rajas tee modernsele atmosfäärile, mis pakub erinevaid einestamisvõimalusi.

Tempus Te soovitab:

  • Poputa end kaasaegsete Euroopa roogadega restoranis R14
  • Naudi peeneid Itaalia maitseid FLAVORS-is
  • Lõpeta oma päev kohviga Röstis, mida ümbritseb imeline arhitektuur

3. Vanalinn: Kulinaarne teekond läbi aja

Mitte ükski külaastus Tallinnasse ei ole täiuslik ilma võluvate vanalinna munakivi tänavateta. Siit võid leida kõike alates keskaja toitudest kuni Michelini soovitusega restoranideni.

Tempus Te soovitab:

  • Astu ajas tagasi öhtusöögiga Olde Hansa-s
  • naudi eesti gastronoomiat Rataskaevu 16
  • Avasta ise mõni peidetud koht, kust saab kohvi ja kooki

4. Balti Jaama Turg: Gastronoomiline mänguväljak

Kunagine tagasihoidlik rongijaama turg on muutunud elavaks toidu- ja kultuurikeskuseks. Balti jaama turg on koht, kus ajalugu kohtub innovatsiooniga, pakkudes laia valikut – autentsest Eesti tänavatoidust kuni rahvusvahelise köögini.

Tempus Te soovitab:

  • Proovi kohaliku õlut Humalakoda ruumides
  • Võta pelmeene või sushit mõnelt rahvusvaheliselt tegijalt
  • Ära jää ilma Balti Jaama turust, kust saab värsket toorainet

5. Telliskivi Loomelinnak: Trendimurdjate nurgakivi

Lühikese jalutuskäigu kaugusel vanalinnast asub Telliskivi, mis on Tallinna boheemlaslik süda, mis pakatab loovusest ja maitsetest. Endine tööstuspiirkond, kus nüüd asuvad trendikad restoranid, hubased kohvikud ja uuenduslikud söögikohad. See on moodsa ja omapärase Eesti köögi kuum koht.

Tempus Te soovitab:

  • Avasta modernset põhjamaade toitu Fotografiska katuseterassil
  • Proovi huvitavaid uusi maitseid Kivi Paber Käärid restoranis
  • Avasta põnevaid kokteile mõnes Telliskivi baaris

6. Kalamaja: Boheemlaslik Tallinn ja kodune toit

Kalamaja, mida tuntakse kui Tallinna hipsterite paradiisi, pakub pingevabamat kulinaarset elamust. Siin juhatavad puitmajad ja võluvad tänavad teid linna hubasemate söögikohtadeni.

Tempus Te soovitab:

  • Naudi koduseid toite meie lemmikrestoranis – Kolm Sibulat
  • Maitse värsket toitu, mida pakub Moon
  • Proovi innovatiivset lõunat Boheem Kohvikus

7. Noblessner: Mereäärne kulinaarne kogemus

Kunagine allveelaevade tehas Noblessner on arenenud šikiks rannapiirkonnaks, mis on täis tipptasemel restorane ja stiilseid bistroosid. Imeliste vaadetega Läänemerele on see kohustuslik külastuskoht neile, kes otsivad kõrgklassi restoranikogemust.

Tempus Te soovitab:

  • Nautige peent einestamist 180° restoranist
  • Avasta käsitööõllede maailma Põhjala Õlletehases
  • Naudi värskeid mereande merevaatega Lore Bistroos

Tallinna toidupiirkonnad peegeldavad linna uuendusmeelset vaimu ja sügavaid kultuurilisi juuri. Olenemata sellest, kas oled toidusõber, kes soovib proovida midagi uut, või otsid lihtsalt meeldejäävat einestamiskogemust, on sind rõõmustamas Tallinna eri piirkonnad. Haara kahvel ja alusta oma kulinaarset seiklust juba täna!

Scroll to Top